Weber Gasolgrill; gasolgrill

Weber gasolgrill

En Weber gasolgrill är bland det bästa man kan äga i form av en riktig högkvalitativ gasolgrill. Faktum är att många grillälskare världen över även tänker direkt på varumärket Weber när det talas just om gasolgrillar. 

Webers gasolgrillar har tillverkats i USA sedan 1952 och de har funnits på den svenska marknaden sedan början på 90-talet. Till en början var de svårsålda, då det var helt nytt med att använda lock under man ska grilla. Vilket var helt nytt i Sverige och få förstod vitsen med det.

Idag är en Weber gasolgrill en av Sveriges mest sålda och omtyckta gasolgrillar. En Weber gasolgrill kommer alltid med god kvalité och de har ett omfattande sortiment. Små som större gasolgrillar i olika prisklasser och för allas behov och önskemål. Webers gasolgrillar säljs med garantin att de är rostfria vid normal användning i minst fem år.

Grillning är mer än bara att laga god mat utomhus. Det har växt till ett stort intresse och har också blivit en social upplevelse, i gott sällskap av familj och vänner.  Den största anledningen till detta är ett stort sortiment av gasolgrillar, som ger mer variation för matlagning utomhus.

En Weber gasolgrill finns även i mindre modeller

Weber har ett synnerligen gediget sortiment när det handlar om gasolgrillar. I tillverkningen av gasolgrillar så har Weber alltid haft som mål att det ska finnas en modell för allas olika behov och budget, något man också har levt upp till med sina serier med de minsta modellerna Q-grillar och Spirit. Q-grillar är den minsta modellen, som är passande på platser som balkongen, parken och campingplatsen.

Q-grillar är enkla att ta med till olika platser och de värms upp på bara några minuter. Grillgallret på dessa modeller är uppdelat i två delar och man kan enkelt byta ut ena grillgallret för att använda sig av en stekpanna. Några av modellerna har även avtagbara sidobord, belysning och värmehylla inne i grillen.

En Weber gasolgrill Spirit är en modell som tillhör de något större gasolgrillarna än Q-grillarna är. En Weber gasolgrill Spirit har antingen två eller tre brännare samtidigt som  alla dessa har gott om förvaring under grillen. Deras blygsamma storlek gör att de passar bra för balkonger eller andra mindre utrymmen. De har alla sidobord, där några modeller även har en sidobrännare, och många har grövre hjul, som underlättar förflyttning av grillen på många underlag.

Webers större modeller av bra gasolgrillar

Genesis gasolgrillar passar många familjer och de är framför allt kända för att de är utrustade flera smarta funktioner. Med Weber Connect kan din Genesis kommunicera med din mobiltelefon via en app, så du kan följa händelserna på din grill via telefonen. Det finns allt från tre brännare till fyra brännare plus sidobrännare.

Andra smarta funktioner hos Weber Genesis är GS4 tändsystem och Infinity tändning garanterar att grillen alltid tänds direkt och ett det blir en jämn och fin grillning av din mat. Dessutom är de utrustade med flavorizer bars, som både skyddar brännarna från matrester och gör att fett som droppar ner från maten förångas. Dessa ångor sätter sedan en extra god grillsmak i köttet.

Weber Summit är en Weber gasolgrill som tillhör de allra största modellerna och fungerar som ett utekök, utrustade med alla nödvändiga funktioner. De har sex brännare, en sidobrännare och en rotisserie över infraröd brännare. Med sina stora grillytor och flera olika brännare finns det inga gränser för vad du kan använda Summit gasolgrillar till.

Dessa modeller är passande för de som älskar att använda sin Weber gasolgrill för olika typer av matlagning utomhus. Man kan välja mellan att grilla för både mindre och större sällskap, och med hjälp av belysning på kontrollreglage och i handtaget förenklar det grillning årets alla dagar.

Grilltips för dig med en Weber gasolgrill

Det finns många grillrecept att använda sig av, beroende på vilken typ av gasolgrill man ska använda sig av. Oavsett vilken grill du har, så får du mer användning av den med olika typer av tillbehör, till exempel en pizzasten som även är passande för olika sorters paj.

Hamburgare är en rätt som kan alterneras i det oändliga, med olika typer av kött och tillbehör. Med hamburgerpress kan du enkelt göra fyllda hamburgare, där du pressar ut mitten och fyller denna urgröpning med exempelvis ost och bacontärningar. Lägg på ett lager av färs som lock och börja sedan att grilla dina fyllda hamburgare.

Med en grillpress kan du få tunnare hamburgare, pressa ut kycklingfiléer eller pressa ner baconskivor så de inte ”kryllar” sig. Köttet kommer att grillas snabbare, det blir snyggare på grillfatet och perfekt om man vill skapa hamburgare med flera köttsorter.

Använd dig av olika typer av marinader eller oljor som blandats ut med olika kryddor. Marinera kycklingen eller köttbiten som ska grillas långsamt på en rotisseriebrännare, och placera en droppform undertill som samlar upp alla vätskor som droppar ner.

FAQ - Webers gasolgrillar

Vanligen används den för att grilla hel kyckling eller större köttbitar, men den fungerar även fint för exempelvis grönsaker och popcorn.

Nej, de är mindre modeller som är framtagna för enkel grillning, som kan tas med överallt.

På en Weber gasolgrill så rengörs de flesta ytor enkelt med fuktig trasa efter att grillen har svalnat. Droppkärlet bör tömmas efter varje användning av grillen och kan sen enkelt rengöras med vatten och grönsåpa.

Weber har många års erfarenhet av grillar och deras sortiment har hög kvalitet, stilren design och flera användbara funktioner.

Innan du gör det valet behöver du tänka på hur mycket plats du har för din grill. Weber Spirit kräver mindre plats, men kan förse dig med många valmöjligheter. Med Genesis kommer mer variationer, med deras smarta funktioner och fler brännare, men de kräver mer plats.

De är speciellt bra för långsam uppvärmning, till exempel när du ska koka potatis eller sås. En infraröd brännare används även ofta vid tillagning av desserter.