Weber Genesis

Weber Genesis - svenskarnas favorit

Gasolgrillar från Weber är väldigt populära och med modellerna i Weber Genesis serien medföljer flera nya funktioner och det är en serie med allt från två till sex brännare. Weber Connect är en teknik på grillen som kan kopplas upp till din telefon via en app. Via den kan du till exempel få larm om när grillen är klar för att användas eller när din mat är färdiggrillad.

Att grilla med gasolgrill blir allt mer populärt, då dess fördelar blir alltmer kända. Det går snabbare att börja grilla med dem och det är lättare att reglera temperaturen. Dessutom kommer gasolgrillar med flera funktioner, som underlättar din grillning.

Andra bra teknologier är GS4 grillsystemet med Infinity-tändning, vilket innebär att du alltid är garanterad att grillen tänds direkt och att värmen fördelas jämnt. Flavorizer Bars är så kallade skenor, som både skyddar brännarna samt förångar fett och annat som droppar ner från köttet och förser köttet med mer av den efterlängtade grillsmaken.

Fördelar med gasolgrill från Weber Genesis

Med en gasolgrill kan du börja grilla så fort tändningen är påslagen, medan det tar cirka 10-15 minuter för en kolgrill att nå rätt temperatur. Med Infinity-tändning som finns på Weber Genesis grillarna, vet man att grillen alltid tänds på första försöket.

Det är lättare att kontrollera temperaturen på en gasolgrill eftersom du har möjlighet att enkelt stänga av en av brännarna om den är för varm eller tända en brännare som inte brinner bra.

Andra fördelar med gasolgrill:

Broil King gasolgrill
bästa gasolgrill

Vad du bör tänka på inför ditt köp av gasolgrill

Många tror fortfarande att nybörjare inte kan grilla med en gasolgrill, vilket inte är sant. Först och främst, så ska man respektera bra hantering av gasoltuben. Till exempel att den alltid ska vara placerad stående och istället för att placera den på marken, så är det bra med en hylla under grillen där den står säkert.

Det finns många modeller av gasolgrillar att välja mellan. Mät hur stor plats du har för grillen och tänk på att det ska finnas avstånd mellan vägg, staket eller dylikt och din grill. Val av antal brännare beror på vilket sätt du kommer att använda grillen. Med fler brännare kan du tillaga mer mat samtidigt och på olika sätt, men många klarar sig på 3-4 brännare.

Välj en modell som står stadigt och är enkel att förflytta, som med de förstärkta hjulen som finns på Weber Genesis. Två av hjulen är större och klarar olika underlag vid förflyttning, grillvagnen står stabilt och de mindre hjulen kan låsas fast.

Största fördelen med att välja en gasolgrill som har förvaring under grillen är att man kan förvara gasoltuben säkert på en av hyllorna. Då är man mer säker på att den står skyddad och att den inte välter. Läs alltid alla säkerhetsråd gällande din gasoltub, så du vet hur den ska hanteras på ett korrekt sätt.

Underhåll din gasolgrill och förläng dess livslängd

Håll din gasolgrill ren från damm, fett och låt den inte stå för mycket i solen när den inte används. Detta kan göras på enkla sätt och man får snabbt in rutinen.

FAQ - Weber Genesis

Nej, några modeller har hyllor utan väggar och luckor.

Det är allvädershjul, som är lite grövre och större, som gör det möjligt att förflytta grillen på flera olika underlag.

Dessa skenor som går över brännarna förångar fett som droppar ner från köttet, så det ska få mer av den goda grillsmaken.

Det beror på hur du vill använda din grill. En sidobrännare är bra för tillagning av exempelvis såser och koka potatis.

Den är kompatibel med iPhone iOS 12.1 eller senare, och de flesta smartphones med Android 7.0 eller senare.

Många väljer 3 eller 4 brännare, då det ger många möjligheter och tillagning av mycket mat. Stora grillentusiaster söker efter fler.