Grilltilbehör

Grillborste Weber, liten

116kr

Grillhandske med silikon

175kr

Grillvante Silikon

219kr

Hamburgerpress-kit Napoleon

246kr

Grillborste Everdure

249kr

Grillborste Broil King

299kr

Grillborste Napoleon

349kr

Grillverktyg set i 3-delar, Laguiole

349kr

Kamado Sumo hamburgerpress

349kr

Fyrkantig grillpress i gjutjärn, Outset

384kr

Grilltång & grillspade set, OXO

426kr

Lång grillvante

435kr

Grillvante i skinn

449kr

Rund grillpress i gjutjärn, Outset

449kr

Grillverktyg set 12-delar, AL-KO

450kr

Grillhandskar Weber L/XL

489kr

Grillpress i rostfritt stål, Kockums

489kr

Grillset 6-delar, Tramontina

545kr

Outset förkläde i skinn, brun

756kr

Exklusivt grillset i väska, Laguiole Vernhes

764kr

Weber 200-series grillöverdrag

1082kr

Broil King Baron/Crown grillöverdrag

1095kr

Rotisserie Broil King (3-5 brännare)

1139kr

Xapron grillförkläde New York, cognac

1164kr

Weber 300-series grillöverdrag

1224kr

Grillredskap i rostfritt stål 3-delar, Big Green Egg

1280kr

Broil King Imperial 590 grillöverdrag

1295kr

Weber 400-series grillöverdrag

1299kr

Broil King Crown/Baron 590 grillöverdrag

1399kr

Broil King Imperial 490 grillöverdrag

1399kr

Weber 600-series grillöverdrag

1501kr

Grillförkläde Xapron New York, mörkbrun

1562kr

Witloft förkläde i läder, cognac

1564kr

Rotisserie Weber Genesis 2 (4-6 brännare)

1696kr

Grillredskap set i 3-delar, Everdure

1699kr

Weber Rotisserie Genesis 2 (2-3 brännare & 300-serien)

1758kr

Läderförkläde Ofyr, brun

1995kr

Rotisserie Napoleon Rogue

2099kr

Napoleon Rotisserie PRO500

2199kr
rengöra grill

Bra grilltillbehör förgyller grillningen

Grillmat är för många svenskar en lyx i vardagen och intresset att förgylla den med mer grillmat har ökat med åren. Olika grilltillbehör har uppkommit på marknaden, som bland annat ger mer variation till matlagningen på grillen.

Vare sig man gillar grillmat eller inte, så är många överens om att det är en speciell känsla att känna doften av grillmat. En njutning som sprider extra vårkänslor i kroppen. Dessa känslor beror förmodligen på att det inte enbart är maten i sig som man tänker på, utan det är även många andra saker runt omkring. Gemenskapen, lekar, skratt och att kunna ta del av fler ljustimmar och njuta av de ljumma kvällarna. 

Vilka grilltillbehör man kan ha nytta av beror mest på hur ofta man grillar och hur mycket man önskar variera grillmaten. Vissa nöjer sig med enkla grilltillbehör som grilltång, grillbestick och rengörings kit. Medan andra blir nyfikna på nya tillbehör och redskap som finns till hands. 

Å andra sidan kan det även bero på vilken typ av grill man har och hur många man är i hushållet som delar njutningen med att grilla. Det finns olika tillbehör som är bra för underhåll och rengöring, och redskap och liknande som kan förgylla matlagningen.

Olika exempel på tillbehör för grill

Oavsett om man använder en gasolgrill, kolgrill eller elgrill så är det alltid en god idé att underhålla grillen för att du ska ha glädje av den en längre tid. Något de alla har gemensamt är att de mår bäst av att få täckas över av ett skydd, så att kvalitén inte blir sämre på grund av vind och regn. Till många modeller kan man köpa skydd som har en specifik passform.

Grilltillbehör

Matlagningen kan förgyllas av olika tillbehör till grillen

Frågor och svar gällande grilltillbehör

Det beror på vilka grilltillbehör det handlar om. Det finns grilltillbehör som är speciellt framtagna för olika typer av grillar, vilket då är betonat. Däremot finns det många grilltillbehör som kan användas på flera olika grillar, i synnerhet de som kan variera matlagningen. Till exempel grillstenar och olika kötthållare.

Många modeller eller varumärken har tagit fram specifika överdrag, men det finns ingen garanti för att alla modeller av grillar som finns på marknaden har ett specialdesignat överdrag som tillbehör.

Det är många tillbehör för grill som kan användas till merparten modeller. Däremot samlas fett på annorlunda sätt i en gasolgrill än i en kolgrill. Merparten av fettet samlas upp av briketter eller kol som ligger i botten på grillen. Har man även lagt tidningspapper underst, så finns det sällan mycket fettrester kvar i kolgrillen.

Grönsåpa är både miljövänligt och skonsamt för alla delar på grillen. På gasolgrillar finns fler delar som kan behöva regelbunden rengöring och många av dem kan vara väldigt känsliga, och det har visat sig vara tillräckligt bra som rengöring för dessa delar.

Andra alternativ är andra grillar, till exempel kolgrill eller elgrill, men om du har tittat på gasolgrill så är det just gasol som krävs för att den grillen ska fungera. Om du är orolig över användandet av gasol, så läs på om skötsel och användning kring gasol. Ofta ger mer kunskap att oro släpper.

Det gör man som man vill, men det rekommenderas inte. Bland annat ur miljösynpunkt, men även för att det samlas bakterier på gallret om man inte är noggrann med rengöring av det. Om du vill minimera rengöring av gallret kan det vara bättre om du grillar i foliepaket eller använder dig av olika kötthållare. Då behöver du inte tänka lika mycket på matrester som fastnar på gallret.